Награди
 

Награди

Първа награда в категория "Средни и големи фирми" - Колекционна серия "Български символи и традиции"

Лимитирана серия от 3 монети, всяка от които с тегло 1 тройунция, сребро проба 999/1000 с цветно изображение и частично златно покритие, диаметър: 40 мм., тираж 3000 серии.
Колекцията е представена в луксозна вътрешна кутия с ефект на дърво и външна картонена кутия. Интересното е, че капакът на вътрешната кутия представлява просфорник, чиято вътрешна част може да се използва за отпечатване върху питката за Бъдни вечер, за обредни хлябове за всички християнски празници - новорождение, кръщение, сватба, Великден и др. Подробен сертификат на български и английски език.

 

Първа награда в категория "Микро и малки фирми" - Колекция „Панагюрско съкровище”

 

 

                                                                                                      Колекционната серия "Панагюрско съкровище" е плод на уникално сътрудничество между три известни, но разнородни институции: финансова, културна и международна нумизматична. Създадена е по идея на Fibank и Регионален археологически музей Пловдив, а дизайнът и изработката на монетите са дело на Новозеландския монетен двор. Този пореден изключителен продукт бе представен на българския пазар от Fibank в качеството й на официален представител на монетното ателие на Южния Пасифик за България и Балканите. За първи път мотиви от българското културно наследство сe представят върху чуждестранни монети. Номиналът им (2 долара) е предоставен от далечните тихоокеански острови Ниуи, част от Британската общност на народите и едни от най-големите коралови острови в света.

Ограниченият тираж на новата монетна серия (5000 екз.), известността на Панагюрското златно съкровище и изключителната красота на изображенията превръщат тази нова колекция в желана придобивка за ценителите от цял свят. По този начин всяко трио монети ще се превърне в своеобразен културен посланик на България. Разпространението на новата колекционна серия само в страни от Британската общност на народите например ще обхване почти всички континенти.
Серията се състои от 3 сребърни монети от 1 тройунция (31.1035 г) с частично златно покритие. Диаметърът на всяка монета е 40.7 мм. Колекцията е представена в луксозни кутии с ефект на тъмен мрамор. Придружена е от карта с най-известните тракийски съкровища, намерени в българските земи, и сертификат, който освен техническите данни на монетите включва и подробна информация за Панагюрското златно съкровище.

Награда за "Фирма на публиката" - Монета „Българска роза“

1 тройунция, сребро проба 999/1000 с частично позлатяване, диаметър: 40.7 мм, номинал: 2 новозеландски долара.
Монетата е произведена в Новозеландския монетен двор и се предлага единствено от Fibank.

Плакети

Победителят във всяка от категориите получава и плакет на конкурса, а номинираните на второ и трето място - специална грамота за участие.

Най-добра българска фирма

Стартира единадесетото издание на конкурса „Най-добра българска фирма“. Краен срок за подаване на кандидатури за участие – 10 септември 2023 г.

От 18 до 30 септември 2023 г. ще имате възможност да гласувате за своя фаворит в категория ”Фирма на публиката”.