Новини
 

Търсят най-добрата българска фирма

29.03.2012

Конкурс за най-добрата българска фирма ще тече до септември, като целта му е да се намерят компании - символи, които да насърчат предприемачите в България. Това обяви вчера изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Васил Христов. Финансовата институция е организатор на конкурса.

“Идеята е не просто да се излъчи победител, а да се представи цялата палитра от успешни фирми и отрасли, за да може обществото и държавата да се заинтересуват от тях”, коментира Христов, който е и председател на журито на конкурса.

Фирмите сами ще предлагат своите кандидатури като ще попълват въпросници, по които ще бъдат оценявани, обясни икономистът Лъчезар Богданов от "Индъстри уоч", който е и член на журито. Основният критерий е предприятието да е българско, тоест целият или по-голяма част от капитала му да е собственост на българи. Този критерий важи и за мениджърите на кандидатите, освен това фирмата трябва да е на пазара от поне 3 години.

“Оценяването и изборът на най-добрата фирма ще става на базата на прозрачни и проверими критерии като печалба, възвръщаемост на капитала и активи", обясни Богданов. Фирмите сами ще подават тези данни при кандидатстването си за конкурса. Документите можело да се подават както по електронна поща, така и директно на уебсайта.

Източник: 24chasa.bg

Най-добра българска фирма

Стартира единадесетото издание на конкурса „Най-добра българска фирма“. Краен срок за подаване на кандидатури за участие – 10 септември 2023 г.

От 18 до 30 септември 2023 г. ще имате възможност да гласувате за своя фаворит в категория ”Фирма на публиката”.