Новини
 

Победители в конкурса "Най-добра българска фирма на годината 2011"

02.11.2012

Над 70 български компании се съревноваваха в първото издание на престижния конкурс „Най-добра българска фирма на годината“. На стилна церемония в галерия „Райко Алексиев“ в София станаха ясни победителите в състезанието, което има за цел да популяризира българската индустрия и да отличи българските фирми.
Призьорите тази година бяха избрани заради водещите си позиции в своите сектори, реализираните печалби през годината, както и високата възвръщаемост на собствения капитал и възвръщаемостта на активите.
Първо място в категория „Микро и малки български фирми“ получи „Планета 98“. Фирмата се занимава с животновъдство и търговия на едро със зърно. На второ и трето място бяха класирани съответно „Симлоджик” ЕООД с предмет на дейност проектиране и изработка на инженерингови задачи и „Бултех 2000” ООД, която произвежда средства за контрол и автоматизация в сферата на млекопроизводството и хранителната индустрия.
В категория „Средни и големи български фирми“ призът взе водещата в сферата на софтуерните услуги компания „Мусала Софт“. Второ място зае „Витавел” АД от гр. Луковит, която е фирма с 40-годишна традиция в производството на велпапе и опаковки от велпапе. На трета позиция се класира водещият производител на бронирани жилетки – „Марс Армор” ООД.
„Фирма на публиката“ след оспорвано гласуване в интернет стана „Лаура кетъринг“ – водещ български доставчик на луксозни услуги за специални събития. Тя спечели зрителския вот на сайта на конкурса с 966 гласа.
Специална грамота в категорията „Избор на организаторите” получи фирма „Интермед 1” ЕООД, която е водеща компания в България в производството на етерични масла и води.
Фирмите бяха отличени от журито на конкурса в състав:

Димитър Костов – изпълнителен директор и председател на УС на   Първа инвестиционна банка;
Васил Христов – изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка;  Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за  пазарна  икономика;
Венелина Гочева – управител на Медийна група „България Холдинг“;
Емил Хърсев – финансист;
Лъчезар Богданов – управляващ партньор в „Индъстри уоч“;
Йордан Матеев – главен редактор на Форбс – България;
и Кънчо Стойчев – социолог.
 

Най-добра българска фирма

Стартира единадесетото издание на конкурса „Най-добра българска фирма“. Краен срок за подаване на кандидатури за участие – 10 септември 2023 г.

От 18 до 30 септември 2023 г. ще имате възможност да гласувате за своя фаворит в категория ”Фирма на публиката”.