Новини
 

Първа инвестиционна банка ще подпомага млади предприемачи

22.10.2014

На специална пресконференция организаторите на "Най-добра българска фирма" представиха въвеждането на две нови категории в конкурса – „Въвеждане на иновация” и „Проектно финансиране за бизнес таланти”. Лъчезар Богданов, член на журито на конкурса, изтъкна ролята на иновациите в съвременния бизнес и положителния ефект, който те имат за повишаване на конкурентоспособността на икономиката на страната.

Новата категория „Проектно финансиране за бизнес таланти” бе представена от г-н Васил Христов, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка. С нея организаторите искат да подпомогнат развитието на млади предприемачи с интересни иновативни идеи и бизнес модели. Категорията ще бъде официално включена в следващото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината”, но желаещите да се включат в нея ще могат да представят своите проекти от следващата седмица. Заявленията за кандидатстване ще бъдат публикувани на интернет страницата на конкурса www.naidobrafirma.bg. „Всеки проект ще бъде обстойно разгледан и оценен. Ще съдействаме не само финансово, но и с целия експертен ресурс, с който разполага Първа инвестиционна банка, за да помогнем на участниците да развият идеите си. Убеден съм, че това е една добра инициатива от наша страна, с която ще стимулираме повече млади хора да останат и да се развиват в България.”, подчерта г-н Христов.

 

Най-добра българска фирма

Стартира единадесетото издание на конкурса „Най-добра българска фирма“. Краен срок за подаване на кандидатури за участие – 10 септември 2023 г.

От 18 до 30 септември 2023 г. ще имате възможност да гласувате за своя фаворит в категория ”Фирма на публиката”.