Новини
 

Малки и средни предприятия създават около 90% от заетостта у нас

29.03.2012

Около 90 процента от заетостта в България се създава от микро, малките и средните предприятия, обяви изпълнителният директор на Института за пазарна икономика Светла Костадинова пред „Дарик". По думите й сегментът на малки и средни фирми е около 95 на сто от всички фирми у нас.

„Дори и да става въпрос за наемане на един човек или за създаване на микро предприятия от един човек, отново говорим за положителна тенденция, която при големите предприятия - наемащи над 250 души - е в обратна посока. Тоест микро и малките предприятия все още успяват да оцелеят в кризата, кой по-успешно, кой с големи трудности. Но се виждат и наченки за нови бизнеси, които виждат смисъл и възможност да осъществяват дейност", обясни тя.

Светла Костадинова е един от членовете на журито в конкурса „Най-добрата българска фирма". Той се организира от Първа инвестиционна банка и ще бъде в три категории - микро и малка, средна и голяма компания. Условието за участието на фирмите е да имат български капитал, български мениджмънт и представляват български бранд - и трите условия за задължителни за кандидатите.

Източник: trud.bg

Най-добра българска фирма

Стартира единадесетото издание на конкурса „Най-добра българска фирма“. Краен срок за подаване на кандидатури за участие – 10 септември 2023 г.

От 18 до 30 септември 2023 г. ще имате възможност да гласувате за своя фаворит в категория ”Фирма на публиката”.