Новини
 

Хърсев: Бизнесът у нас ще докаже, че има успешно производство

20.06.2012

Бизнесът в България ще разбие мита, че няма успешно производство. Това съобщи финансистът Емил Хърсев по време на презентацията на сайта за конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. По думите му компаниите у нас произвеждат много стойностни продукти и услуги и подобен формат ще го докаже. „Естествено, ефектът за фирмите няма да дойде веднага, но след година-две обстановката може да се подобри“, допълни Хърсев.
Васил Христов, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, организатор на конкурса, коментира, че целта е да се подкрепи бизнесът. В България произвеждаме на високо ниво и потребителите трябва да разберат, че моделите са успешни. Христов коментира, че за да участват в надпреварата, фирмите трябва да са действащи не по-малко от 3 години.
Лъчезар Богданов, партньор в Industry Watch и член на журито, обясни, че критериите, които ще се вземат предвид, са свързани с доходите на фирмите, печалбата, възвръщаемостта и управлението на активите. Експертът коментира, че българската индустрия през изминалата година е изнесла стоки за 40 млрд. лв., което отново доказва тезата, че има много успешни компании. Фирмите, които имат желание да участват в надпреварата, могат да се регистрират на naidobrafirma.bg до 1 септември. Печелившите ще бъдат обявени на 22 септември, допълниха организаторите. 

Източник: klassa.bg

Най-добра българска фирма

Стартира единадесетото издание на конкурса „Най-добра българска фирма“. Краен срок за подаване на кандидатури за участие – 10 септември 2023 г.

От 18 до 30 септември 2023 г. ще имате възможност да гласувате за своя фаворит в категория ”Фирма на публиката”.