Новини
 

Fibank стартира деветото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“

13.07.2021

За девета година авторитетният конкурс „Най-добра българска фирма на годината“ ще отличи най-успешните български компании.
 
Инициативата се провежда благодарение на Първа инвестиционна банка (Fibank). Мисията на проекта е да насочи общественото внимание към добрите примери в бизнеса, да докаже, че в България има компании на световно ниво и да популяризира техните успешни бизнес модели. Надпреварата е дългосрочна и устойчива инициатива с амбицията да мотивира българските фирми да бъдат конкурентноспособни и иновативни. 
 
Компетентно жури ще отличи компаниите, които са със стабилен растеж, показват възможности за справяне в конкурентна среда, имат капацитет за навлизане на нови пазари, развиват успешни стратегии и прогресивни бизнес идеи и успяват да наложат своята търговска марка. Предвид пандемията COVID 19, един от акцентите тази година ще бъде потенциалът на компаниите за справяне с кризисни ситуации и за икономическо възстановяване след кризата.
Задължително условие за участие е компаниите да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.
 
Членове на журито са водещи имена от бизнеса и медийните среди у нас като: г-н Чавдар Златев – изпълнителен директор и член на УС  на Fibank; социологът Кънчо Стойчев – председател на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“; финансистът Емил Хърсев; г-жа Венелина Гочева – собственик и управител на Медийна група България; г-н Йордан Матеев – издател на Forbes България и г-жа Ваня Манова - регионален мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.
 
Интересът към престижния конкурс е трайно висок – в последното издание се включиха близо 300 фирми. Категориите, в които компаниите се състезават, са: „Микро и малка фирма“, „Средна и голяма фирма“ и „Най-успешна българка в бизнеса - награда за женско предприемачество“. Всяка година се присъжда и специална награда за „Фирма на публиката“, която се избира с онлайн гласуване.
 
Фирмите, които искат да участват в надпреварата, е необходимо да попълнят кратък електронен въпросник. Той може да бъде намерен на сайта на конкурса - http://naidobrafirma.bg/Questionnaire/. Заявки за участие ще се приемат до 19 септември 2021 г.
 
 
Най-добра българска фирма

Стартира деветото издание на конкурса „Най-добра българска фирма“. Краен срок за подаване на кандидатури за участие – 19 септември 2021 г.

От 27 септември до 13 октомври 2021 г. ще имате възможност да гласувате за своя фаворит в състезанието за ”Фирма на публиката”.